Collectie

De collectie van het Lilacafonds bestaat uit manuscripten, brochures, publicaties, kunst en kunstnijverheid. Al deze zaken hebben op de een of andere manier te maken met de geschiedenis van de lilaca, de spirituele wetenschap die momentaal zo’n 40 jaar bestaat.


Manuscripten: van de The Artists Suprolo zijn een aantal geschreven handteksten, zoals bijvoorbeeld ‘De Witte Hitte’, bewaard gebleven. Het Lilacafonds conserveert dit soort manuscripten, aangezien zij elk onderdeel zijn van de geschiedenis van de lilaca.

 

Brochures: vanaf einde jaren 1970 werden de eerste grondbeginselen van de wetenschap lilaca aan het papier toevertrouwd. In die tijd was Bernardino de Citta bezig met zijn werkzaamheden als adviseur. In zijn bedrijfsbrochures sprak hij toen van de bruine bol en de gouden bol, respectievelijk het ego en de psyche. De terminologie die hij gebruikte mag dan veranderd zijn in de loop van de tijd, waarbij de betekenis steeds precieser werd weergegeven, aan actualiteit hebben deze teksten geenszins ingeboet. 

 

 

Publicaties: in de afgelopen decennia hebben vele publicaties over lilaca het licht gezien. Met name de geschriften van The Artists Suprolo, zoals hun dagboeken en andere publicaties van hun hand, zijn een belangrijk onderdeel van de collectie van het Lilacafonds. Daarnaast zijn ook publicaties van andere lilaci opgenomen. Lees verder

 

Kunst en kunstnijverheid: op hun zoektocht naar het licht in de materie, ontdekten The Artists Suprolo dat er suprolo’sⒺ bestaan. Dit zijn lila elektronen. Zij zijn materie die licht zijn geworden. The Artists Suprolo hebben duizenden van deze lichtwezentjes nagetekend. 12.000 van hen belandden in een catalogus, waardoor allerlei kunstateliers hen konden afbeelden op kleding, op schilderijen, op computerprints, op aardewerk, etcetera. Daarnaast zijn er ook unieke suprolo’s, die door The Artists Suprolo zelf zijn vormgegeven in bijvoorbeeld papier maché of in gouaches. In de collectie van het Lilacafonds worden al deze vormen van suprolokunst verzameld en geconserveerd. Op de pagina Fondsenwerving zijn overigens natuurgetrouwe kopieën van originele suprolo-gouaches te koop. Lees verder...

 

Ⓔ Estare: Suprolo, Sant Julià de Lòria. All rights reserved.